خبر آرشیوی:
وی ادامه داد: براساس برآوردهای انجام شده از سوی خانه صنعت و معدن یکی از مسائل مطرح شده فقر آماری در حوزه صنایع و معادن است.
بهرامن با اشاره به اینکه باید در راستای این موضوع سرمایهگذاری شود، گفت: تنها جایی که میتوان به آمارهای ارائه شده از سوی آن استناد کرد گمرک است چون آمار به روز را در اختیار دارد و از سوی دیگر میزان ارزش گذاریهای انجام شده روی مواد معدنی نیز تنها براساس آمارهای به روز گمرک ممکن است.
رییس کمیسیون معادن اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه ارزشهای مواد معدنی باید در گمرک بازنگری شده و تاثیر کاهش قیمتهای جهانی نیز بر صادرات این محصول بررسی شود، تصریح کرد: سنگ آهن با عیار 60 به بالا با کاهش 20 دلاری قیمت مواجه شده لذا ارزش صادرات این کالا درایران نیز کاهش یافته است.
به گفته وی، اینکه به دلیل تفاوتهای نرخ ارز آمار گمرک و آمار تولیدکنندگان برای صادرات این کالا متفاوت باشد جای تعجب نیست ولی به لحاظ وزنی آمارها نباید هیچ تفاوتی با یکدیگر داشته باشد. در حال حاضر نیز مشکل آمارها در بخش ارزی است.
بهرامن با اشاره به اینکه اگر الان قیمتها واقعی نیست دلیل آن کاهش قیمت جهانی سنگ آهن است، بیان کرد: این موضوع نه تنها در مورد صادرات بلکه درمقاطعی واردات هم با قیمت بالاتری انجام میشد و ارقامی که برای ماشینآلات وارداتی در گمرک تعیین میشد بالاتر از نرخ واقعی بود.
رییس کمیسیون معادن اتاق بازرگانی ایران با تاکید بر اینکه قیمت خرید با قیمت ارزیابی در گمرک متفاوت است، بیان کرد: این موضوع در مقاطعی باعث ضرردهی فعالان اقتصادی میشود.
سایت گمرک ایران به تازگی آمار حجمی و ارزی صادرات سنگ آهن را اعلام کرد. در این گزارش نرخ صادرات هر کیلو سنگ آهن 0.1 دلار عنوان شده است.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
یکشنبه 24,نوامبر,2024